Fietsmeting

Bij fietsspeciaalzaak Beurskens vind u een aantal metingen.

* Fietsmeting
* Schoenplaat meting
* Inlegzool meting

Deze staan hieronder beschreven.

 

Fiets niet bij ons gekocht maar u wil toch weten of u goed op uw fiets zit? Last van rug of schouders?
Geen probleem. Wij kunnen u zonder problemen aanmeten en uw fiets op de exacte maten afstellen.
Maak hiervoor wel altijd telefonisch een afspraak.
Kosten van de meting bedragen 50.-
Bij aankoop van een nieuwe fiets is deze meting uiteraard gratis. 

 

Fietsmeting.

Fietsen doen we al meer dan honderd jaar. Eerst werd de fiets alleen gezien als een praktisch en goedkoop transportmiddel. De fiets is vooral de laatste tientallen jaren populair geworden als middel om te sporten of om er gewoon een eindje mee te toeren.


Mede onder invloed hiervan zijn er nieuwe modellen fietsen ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de mountainbike, de hybride fiets, de vakantie-fiets en de hightech racefiets.

Uiteraard worden er ook andere eisen aan de moderne fiets gesteld. Naast allerlei technische voorwaarden (gewicht, versnellingen) waaraan hij moet voldoen, is vooral de maatvoering belangrijk. En terecht, want een fiets waarmee je sport of voor het plezier mee gaat toeren behoort goed te passen! Daarbij denken we niet alleen aan de framemaat maar vooral aan de afstelling van stuur en zadel. Deze afstelling bepaalt in belangrijke mate het comfort op de fiets en beïnvloedt ook de prestaties.

Elke fietser is op zoek naar de ideale positie op de fiets. Dit werd tot nu toe bepaald op basis van een aantal vuistregels en op het gevoel. Deze methode voldoet echter niet meer aan de eisen die we tegenwoordig stellen aan de fiets: een hightech fiets moet passen als een maatkostuum.

De fietsmeting berekent de ideale fiets- en afstellingsmaten. Met behulp van een computertekening kunt u een verantwoorde keuze maken welke nieuwe fiets, qua maatvoering, voor u geschikt is. Ook uw huidige fiets kan hiermee perfect worden afgesteld.


Met behulp van het meetbord worden op een gestan-daardiseerde wijze een achttal lichaamsmaten van de fietser vastgelegd, te weten:

Lichaamslengte
Voetlengte links en rechts
Binnenbeenlengte
Romplengte
Armlengte links en rechts
Schouderbreedte

 

Bovendien wordt bij deze meting rekening gehouden met de pedaalhoogte en schoenzooldikte. Deze zijn mede van invloed op de fietsafstelling.

Road_Racing_Competition.png

 

Schoenplaat meting.

 

De contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. Met de Standard en Professional meting is de optimale afstelling van zadel, stuur en pedalen gerealiseerd. Wat nog ontbreekt is de instelling van de schoenplaten. Hiervoor heeft bikefitting.com de Shoe Cleat Adjuster ontwikkeld. Voor meer informatie over de theorie van de afstelling van de schoenplaten zie ook voetpositie.

De functies van de SCA zijn:

Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd. 
Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op de pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen. 
Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred. 
Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaal reduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen.

bikefit

 

Inlegzool meting.

Individualiteit ook bij voeten of het om een holle voet, platte voet of normale voet gaat, SQlab heeft voor verschillende voettypes en de daarbijhorende speciale eisen als het om fietsen gaat in samenwerking met voormalig Triathlon Vice-Wereldkampioen en voetexpert Björn Gustaffson inlegzolen ontwikkeld die de zwakke punten van de voet ondersteunen. 
Zo brengen we de kracht op het pedaal terug! De voet komt in de juiste positie en kracht wordt gespaard, een ronde pedaalbeweging en gezond voetbed zorgen ervoor dat de nieuwe SQ-inlegzolen een absolute must zijn voor iedere voet in de fietsschoen!

De zolen zijn geschikt voor alle fietsschoenen, maar tevens ook voor normale vrijetijdsschoenen!

 sqlab-einlegesohlen-anleitung.jpg

Klik op de afbeelding voor meer informatie.